Over KoeKompas

Het KoeKompas is een managementinstrument om samen met uw dierenarts te kijkennaar voeding en water, huisvesting, dierwelzijn, melken, werkroutines, jongvee-opfok en diergezondheid. Het KoeKompas laat middels een risicoanalyse zien waar uw sterke punten liggen en waar u stappen kunt zetten om te verbeteren. Kortom, een praktisch instrument om de diergezondheid en dierwelzijn op uw bedrijf verder te optimaliseren. Zo kunt u als een spin in het KoeKompas web aan de juiste touwtjes trekken.

In het KoeKompas draait alles om de koe. Een gezonde koe zit goed in zijn vel, heeft een glanzende vacht, herkauwt vele uren, beweegt zich soepel door de kudde en geeft veel kilogrammen goede kwaliteit melk. Daarom is het belangrijk dat een gezonde koe ook topfit blijft. Hiervoor moet niet alleen naar de koe gekeken worden, maar ook naar de vele omgevingsfactoren.

Door huisvesting, voeding en water, en de melkroutines te optimaliseren kan voorkomen worden dat koeien ziek worden en medicijnen nodig hebben. Het KoeKompas helpt u om preventief het dierwelzijn en diergezondheid te verbeteren.

Wat is het doel van het KoeKompas?

Het doel van het KoeKompas is om uw bedrijf compleet in kaart te brengen. Op deze manier worden risico’s ten aanzien van dierwelzijn, diergezondheid en melkkwaliteit in beeld gebracht. Door preventief aan de slag te gaan met deze risico’s kan de veehouder maatregelen nemen en voorkomen dat afwijkingen (die vaak kosten met zich meebrengen) daadwerkelijk ontstaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het KoeKompas en wat het voor uw bedrijf kan betekenen? Download dan de informatie brochure met de voordelen, procedure en voorwaarden voor deelname. Als u deel wilt nemen aan KoeKompas kunt u dit bij uw eigen zuivelonderneming aangeven.

KoeKompas